Verkoopadviseur

Algemeen

FÖRCH Nederland BV
Of het nu gaat om handwerk in de automobielsector, metaal, industriële of bedrijfswerkplaatsen, overal is Förch de adviseur en partner voor werkplaatsbenodigdheden en montage- en bevestigingsartikelen. Ons bedrijf is in 1963 in Duitsland opgericht en heeft inmiddels een jaaromzet van 435 miljoen euro. Wereldwijd werken er 3.000 medewerkers bij Förch, we hebben 21 buitenlandse handelspartners.

Onze medewerkers komen uit de branche en zijn klantgericht waarbij service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Vanwege de groei van onze organisatie zijn wij met enige regelmaat op zoek naar ervaren:

 

VERKOOPADVISEUR AUTOMOTIVE MBO+

 

Spreekt onderstaande functieomschrijving je aan en voldoe je aan de gestelde functie eisen, waag dan de sprong door een open sollicitatie aan ons te sturen.

Functieomschrijving
Je legt op een pro-actieve wijze contact met nieuwe klanten middels koude acquisitie en weet nieuwe relaties op een klantvriendelijke wijze aan Förch te binden. Je informeert en adviseert klanten over het assortiment, nieuw ontwikkelde producten en diensten. Op basis van een adviesgesprek stel je vervolgens een maatwerkofferte samen. Vanzelfsprekend zorg je er later ook voor dat je de deal op succesvolle wijze weet te sluiten. Je bent actief als relatiebeheerder en je bewust van de serviceverlening en aandacht die daarin van je gevraagd wordt. Je klanten zijn schadebedrijven, APK-stations, centrale werkplaatsen, universele dealers, transportbedrijven en busbedrijven. Met hen praat je mee over voorraden, inkoopvoorwaarden, volumeafspraken en leveringsvoorwaarden. Zo heb je een veelomvattende en veeleisende functie met zowel eigen als gezamenlijke targets en draag je voor een zeer belangrijk deel bij aan de uitbouw van de organisatie in Nederland. Voor een efficiënte afstemming over de wensen van klanten en de diensten van Förch onderhoud je intensieve contacten met collega’s en opdrachtgevers. Vanzelfsprekend volg je bovendien de ontwikkelingen in de markt en stel je salesplannen op voor jouw regio. Zowel wat betreft sector, type klant als type contactpersoon zit er zeer veel afwisseling in jouw werk. Je hebt de vrijheid om zelf acquisitieplannen te maken, te netwerken en acties te bedenken om bij nieuwe klanten binnen te komen of bij bestaande klanten extra producten te verkopen.

Functie-eisen
Je hebt een MBO+ werk- en denkniveau en commerciële buitendienstervaring, tevens heb je affiniteit met de branche. Je bent aantoonbaar geen jobhopper en woont in je verzorgingsgebied. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, Duits is een pre, tevens beheers je het MS office pakket en heb je affiniteit met geautomatiseerde gegevensverwerking. Specifieke kennis van de in de branche gevoerde producten is zeer wenselijk.

Persoonskenmerken
Je bent een relatiebeheerder/netwerker met een hoge gunfactor. Je hebt een commerciële drive, uitstekende communicatieve vaardigheden en een representatief voorkomen. Jouw benadering naar klanten en collega’s is persoonlijk en op continuïteit gericht. Bovenal ben je een pionier die het succesvol verkopen in zijn genen heeft zitten. Vanzelfsprekend heb je een zekere mate van opportunisme in jouw handelen bij acquisitie van nieuwe klanten. Je vindt het echter net zo belangrijk dat bestaande klanten tevreden blijven. Je spreekt de taal van de autobranche en die uit je verzorgingsgebied, tevens kun je je goed verplaatsen in de klant.

Wat Förch Nederland biedt
Goede toekomstperspectieven in een groeiende organisatie. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een collectieve zorgverzekering en een pensioenvoorziening die volledig door de werkgever wordt bekostigd.

Interesse
Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen,
stuur dan je motivatiebrief en CV op korte termijn per email naar: hr@foerch.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met Carina Busch per telefoon: 085-7732420 of stuur een email naar: hr@foerch.nl