VERKOOPADVISEUR HOUT/BOUW

Noord-Brabant

Of het nu gaat om bedrijven in de bouw- en houtsector, metaal- en autosector, bij fabricage, montage of onderhoud, overal is FÖRCH de adviseur en partner voor werkplaatsbenodigdheden, montage- en bevestigingsartikelen en chemisch technische producten. Ons bedrijf is in 1963 in Duitsland opgericht en heeft inmiddels een jaaromzet van 514 miljoen Euro. Wereldwijd werken er 3.500 medewerkers bij FÖRCH en we hebben 21 buitenlandse handelspartners.

Onze medewerkers komen uit de branche en zijn klantgericht waarbij service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Wij zijn voor de regio Noord-Brabant op zoek naar een

 

VERKOOPADVISEUR HOUTBOUW MBO+

Functieomschrijving

Als Verkoopadviseur help je FÖRCH Bouw verder op de kaart te zetten in Nederland. Je bezoekt nieuwe klanten middels koude acquisitie en je bent veel bezig met het pionieren in jouw werkgebied. Je informeert en adviseert nieuwe klanten over het assortiment van FÖRCH. Op basis van een adviesgesprek stel je vervolgens een maatwerkofferte samen. Vanzelfsprekend zorg je er later ook voor dat je de deal op succesvolle wijze weet te sluiten. Je klanten zijn met name bedrijven in de houtbouw sector en aanverwant. Zo bezoek je onder meer bedrijven in de hout- en skeletbouw, bouw- en aannemersbedrijven, dak- en gevelbedrijven, timmerfabrieken en timmerwerkplaatsen. Met hen praat je mee over technische mogelijkheden en oplossingen, voorraden, inkoopvoorwaarden, volumeafspraken en je stelt nieuwe innovatieve producten voor. Zo heb je een veelomvattende en veeleisende functie met zowel eigen als gezamenlijke targets en draag je voor een zeer belangrijk deel bij aan de uitbouw van de organisatie in Nederland. Voor een efficiënte afstemming over de wensen van klanten en de diensten van FÖRCH onderhoud je intensieve contacten met collega’s en opdrachtgevers. Vanzelfsprekend volg je bovendien de ontwikkelingen in de markt en stel je salesplannen op voor jouw regio. Zowel wat betreft sector, type klant als type contactpersoon zit er zeer veel afwisseling in jouw werk. Je hebt de vrijheid om zelf acquisitieplannen te maken, te netwerken en acties te bedenken om bij nieuwe klanten binnen te komen of bij bestaande klanten extra producten te verkopen.

 

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond, bij voorkeur in de hout-sector. Je beschikt over MBO+ werk- en denkniveau en commerciële buitendienstervaring. Je bent aantoonbaar geen jobhopper en je woont in het verzorgingsgebied Noord-Brabant. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, Duits is een pre, tevens beheers je het MS office pakket en heb je affiniteit met geautomatiseerde gegevensverwerking. Daarnaast ben je bekend binnen de houtbouwbranche, zowel op productniveau als wel spreek je de “taal” van de houtbouw.

 

Persoonskenmerken
Je bent een pionier die het succesvol verkopen in zijn genen heeft zitten. Je hebt een commerciële drive, uitstekende communicatieve vaardigheden en een representatief voorkomen. Jouw benadering naar klanten en collega’s is persoonlijk en op continuïteit gericht. Vanzelfsprekend heb je een zekere mate van opportunisme in jouw handelen bij acquisitie van nieuwe klanten. Je bent een netwerker met een hoge gunfactor. Je vindt het belangrijk een lange termijnrelatie op te bouwen met je klanten. Je spreekt de taal van de bouwbranche en die uit je verzorgingsgebied, tevens kun je je goed verplaatsen in de klant.

 

Wat FÖRCH Nederland biedt
Goede toekomstperspectieven in een groeiende organisatie. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op een collectieve zorgverzekering, 8% vakantiegeld, leaseauto, IPhone en IPad, en een basis pensioenvoorziening die volledig door de werkgever wordt bekostigd.

 

Interesse

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je motivatiebrief en CV op korte termijn per email naar: hr@foerch.nl
Voor vragen kun je contact opnemen met Carina Busch per telefoon: 085-7732420 of stuur een email naar hr@foerch.nl