VERKOOPADVISEUR HOUT en/of INSTALLATIETECHNIEK MBO+

Utrecht

Förch is de adviseur en partner voor werkplaatsbenodigdheden en montage- en bevestigingsartikelen in de automobielsector, metaal, installatie, hout en in industriële of bedrijfswerkplaatsen. Förch is in 1963 in Duitsland opgericht en heeft inmiddels een jaaromzet van 450 miljoen euro. Wereldwijd werken er 3.500 medewerkers bij Förch, we hebben 21 buitenlandse handelspartners.

De Förch-medewerkers komen uit de branche, weten waarover ze praten en hebben service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Voor de regio Utrecht zoeken we een:

 

VERKOOPADVISEUR HOUT en/of INSTALLATIETECHNIEK MBO+

Wat ga je doen?

Je onderhoudt je bestaande klantenkring, en je bezoekt nieuwe klanten door middel van koude acquisitie. Je informeert en adviseert hen over het assortiment van Förch, en op basis van dit adviesgesprek stel je een maatwerkofferte samen. Vanzelfsprekend zorg je ervoor dat je de deal op succesvolle wijze weet te sluiten.

Je klanten en prospects bevinden zich in de hout- en/of installatiebranche. Zo kun je bij de houtindustrie denken aan hout- en skeletbouw, bouw- en aannemersbedrijven, dak- en gevelbedrijven, timmerfabrieken en timmerwerkplaatsen en dergelijke. En bij bedrijven in de installatiebranche; elektro installateurs, sanitaire installateurs en installateurs gericht op verduurzaming.

Je praat met hen mee over voorraden, inkoopvoorwaarden, volumeafspraken en leveringsvoorwaarden.

Zo heb je een veelomvattende en veeleisende functie met zowel eigen als gezamenlijke targets en draag je voor een zeer belangrijk deel bij aan de uitbouw van de organisatie in Nederland. Om de wensen van je klanten goed te bedienen onderhoud je intensieve contacten met collega’s in binnen- en buitendienst.

Koude acquisitie maakt een belangrijk deel van je dagelijks werk uit en hiertoe stel je je eigen sales- en acquisitieplan op. Je volgt natuurlijk de ontwikkelingen in de markt van jouw klanten. De verscheidenheid aan type klanten binnen de hout- en of installatiebranche en de verschillende contactpersonen hierin geeft je zeer veel afwisseling in je werk. Je hebt de vrijheid om te netwerken en acties te bedenken om bij nieuwe klanten binnen te komen of bij bestaande klanten extra producten te verkopen.

Als verkoopadviseur help je Förch verder op de kaart te zetten.

 

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleiding, MBO+ werk- en denkniveau en commerciële buitendienstervaring. Je woont in het verzorgingsgebied, regio Utrecht. Je bent geen jobhopper en je bent bekend binnen de hout- en/of installatiebranche

 

Je profiel

Je bent een relatiebeheerder/netwerker met een hoge gunfactor. Je hebt een commerciële drive, uitstekende communicatieve vaardigheden en een representatief voorkomen. Jouw benadering naar klanten en collega’s is persoonlijk en op continuïteit gericht. Bovenal ben je een pionier die het succesvol verkopen in zijn genen heeft zitten. Vanzelfsprekend heb je een zekere mate van opportunisme in jouw handelen bij de acquisitie van nieuwe klanten. Je vindt het echter net zo belangrijk dat bestaande klanten tevreden blijven. Je hebt uiteraard een goede beheersing van de Nederlandse taal. Kennis van Duits is een pré. Je spreekt de taal van de branche en van die uit je verzorgingsgebied. Je kunt je goed verplaatsen in de klant.

 

Förch bied…

Een solide bedrijf dat groeit met goede toekomstperspectieven. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op een collectieve zorgverzekering, 8% vakantiegeld, een leaseauto, iPhone en iPad en een volledig door de werkgever bekostigde basis pensioenvoorziening.

 

Interesse?

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je motivatiebrief en CV op korte termijn per email naar: hr@foerch.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met Carina Busch per telefoon: 085-7732420 of stuur een email naar hr@foerch.nl