VERKOOPADVISEUR AUTOMOTIVE MBO+

Arnhem

Of het nu gaat om handwerk in de automobielsector, metaal, in industriële of bedrijfswerkplaatsen, overal is Förch de adviseur en partner voor werkplaatsbenodigdheden en montage-en bevestigingsartikelen. Ons bedrijf is in1963 in Duitsland opgerichtenheeft inmiddels een jaaromzet van 435miljoen euro. Wereldwijd werken er 3.000 medewerkersbij Förch,we hebben21buitenlandse handelspartners.

 Onze medewerkers komen uit de branche en zijn klantgericht waarbij service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

 Wij zijnin de regio Arnhemop zoek naar een:

 

VERKOOPADVISEUR AUTOMOTIVE MBO+

Functieomschrijving

 Als verkoopadviseurhelp je Förch verder op de kaart te zetten in Nederland. Je bezoekt nieuwe klanten middels koude acquisitie, maar daarnaast ook bestaande klanten. Je informeert en adviseert nieuwe klanten over het assortiment van Förch. Op basis van een adviesgesprek stel je vervolgens een maatwerkofferte samen. Vanzelfsprekend zorg je er later ook voor dat je de deal op succesvolle wijze weet te sluiten. Je klanten zijn schadebedrijven, APK-stations, centrale werkplaatsen, universele dealers, transportbedrijven en busbedrijven. Methen praat je mee over voorraden, inkoopvoorwaarden, volumeafspraken en leveringsvoorwaarden. Zo heb je een veelomvattende en veeleisende functie met zowel eigen als gezamenlijke targets en draag je voor een zeer belangrijk deel bij aan de uitbouw van de organisatie in Nederland. Voor een efficiënte afstemming over de wensen van klanten en de diensten van Förch onderhoud je intensieve contacten met collega’s en opdrachtgevers. Vanzelfsprekend volg je bovendien de ontwikkelingen in de markt en stel je salesplannen op voor jouw regio. Zowel wat betreft sector, type klant als type contactpersoon zit er zeer veel afwisseling in jouw werk. Je hebt de vrijheid om zelf acquisitieplannen te maken, te netwerken en acties te bedenken om bij nieuwe klanten binnen te komen of bij bestaande klanten extra producten te verkopen.


Functie-eisen

 Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond, MBO+ werk-en denkniveau en commerciële buitendienstervaring. Je bent aantoonbaar geen jobhopper en je woont in het verzorgingsgebied, regio Arnhem.Ervaring in de automotivebranche is een pré.


Persoonskenmerken

 Je bent een relatiebeheerder/netwerker met een hoge gunfactor. Je hebt een commerciële drive, uitstekende communicatieve vaardigheden en een representatief voorkomen. Jouw benadering naar klanten en collega’s is persoonlijk en op continuïteit gericht. Bovenal ben je een pionier die het succesvol verkopen in zijn genen heeft zitten. Vanzelfsprekend heb je een zekere mate van opportunisme in jouw handelen bij acquisitie van nieuwe klanten. Je vindt het echter net zo belangrijk dat bestaande klanten tevreden blijven. Je spreekt de taal van de autobranche endie uit je verzorgingsgebied(Arnhem),tevens kunjeje goed verplaatsen in de klant.


Wat Förch Nederland biedt

 Goede toekomstperspectieven in een groeiende organisatie. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op een collectieve zorgverzekering, 8% vakantiegeld, leaseauto, IPhone en IPad, en een basis pensioenvoorziening die volledig door de werkgever wordt bekostigd.

 

Interesse

 Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoe jeaan de gestelde eisen, stuur dan je motivatiebrief en CV op korte termijn per email naar: hr@foerch.nl.