Het begint in 1963

Theo Förch start zijn handelsonderneming

FÖRCH schroef

Theo Förch heeft als ingenieur bij de legendarische motorfietsen- en autofabrikant NSU een goedbetaalde betrekking met vooruitzichten. Maar één idee laat de zoon van een landbouwer uit Kochertürn niet los: wanneer er steeds meer auto’s worden gebouwd, dan hebben garagebedrijven daaraan ook altijd de handen vol. De behoefte aan schroeven en andere kleine onderdelen zal drastisch stijgen. Theo Förch ruikt een kans. En heeft de ambitie om die kans te grijpen. In 1963 start hij met de Theo Förch OHG.

De eerste locatie voor het bedrijf: een schuur op het ouderlijke erf in Kochertürn. Het is opslagplaats en kantoor tegelijk - en spijtig genoeg ook niet verwarmd. Moeilijke tijden voor Theo Förch en zijn medestrijders. Iedere mark wordt twee keer omgedraaid, verpakkingsmateriaal van inkomende goederen wordt verzameld en opnieuw gebruikt. Het wagenpark van de onderneming bestaat in feite uit de tractor van zijn broer. Standvastigheid is troef. Maar het is een schot in de roos. De schroeven en onderdelen vinden hun afnemers en er worden zwarte cijfers geschreven - vanaf het begin.

Niet zo ver van de schuur waar alles begon ligt vandaag de centrale van een internationaal succesvol concern.

In 2007 wordt Theo Förch onderscheiden met de economiemedaille van Baden-Württemberg, als erkenning voor uitzonderlijke verdiensten voor de economie van de deelstaat.